Thuis bakken

Thuis bakken

Silvia Gottschall

10-07-2020

Thuis bakken

 

Wat vliegt de tijd , we zijn alweer over de helft van het jaar, en wat is er veel gebeurt. De winkel bij ons is gelukkig altijd open geweest, het zij maar mondjes maat omdat er toch veel mensen alleen maar de noodzakelijke boodschappen deden. Nu is de lunchroom alweer meer dan 1 maand open, de gasten genieten weer van al het eten , koffie met gebak.......

 

Maar gebak kan je ook heel makkelijk zelf thuis maken. In de winkel hebben wij een grote lijn van Madam Lou Lou en Bakels, Smaakvol, makkelijk te maken en betaalbaar.

 

Bijvoorbeeld de Appeltaart van Bakels, inhoud 1 kg. Daar kan je wel 2 appeltaarten mee maken. Wat heb je daar voor nodig?????

 

500 gram Appeltaartmix

150 gram boter of margerine

1 ei

1 kilo Appels, b.v. Jonagold of elstar

kaneel en eventueel suiker

 

Bereidingswijze.....

Mix de appeltaartmix met de boter of margerine en het ei, en kneed dittot een stevig deeg.

Laat het 1 uur rusten in de koelkast. Neem een springvorm van 22-24 cm bestrijk deze met wat boter of margerine. Bekleed de zijkant en de bodem met het appeltaartdeeg, hou nog wat deeg achter voor de bovenkant.

Schil de appels en snij deze in partjes of blokjes, strooi er kaneel en of suiker over, en doe het in de beklede springvorm, de bovenkant kan je afmaken met het achtergehouden deeg door b.v. Stookjes te maken of kruimels.

De baktijd is ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

 

En dan alleen van de geur van gebakken appeltaart krijg je al trek, voor de gene die niet kan wachten lauwwarme appeltaart met slagroom of soja-slagroom te lekker.......

 

Geniet ervan, het is er goed weer voor . Eet smakelijk.............