Het begin GluutlooZ & Zo

Het begin GluutlooZ & Zo

Silvia Gottschall

12-03-2020

Mijn naam is Silvia. In mei 2017 heb ik GluutlooZ & Zo geopend. Zelf ben ik coeliakie- patiënt waardoor ik toch tegen verschillende problemen aanliep, bij b.v. uit eten gaan of zomaar ergens koffie drinken. Meestal kreeg ik karton als brood en geen koekje bij de koffie. "Dit kan anders" dacht ik. Er ontstond een idee in mijn hoofd: ik ga een eigen zaak beginnen. Het liefst een lunchroom en winkel en compleet glutenvrij. Door mijn idee uit te denken kwamen er steeds meer mogelijkheden op mijn pad. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en zo is GluutlooZ & Zo ontstaan........ de lunchroom én winkel voor glutenvrij eten en beleven!

Het pand

Toen konden we aan de slag, dus een pand huren, de inrichting ervan bedenken, enz, enz. Het opknappen van het pand kon beginnen. Een maand lang hebben we hard gewerkt: strippen, verven, schoonmaken en inrichten. Super leuk om de inrichting bij elkaar te vinden: een beetje huiselijk, warm en gezellig. Zo wilde ik er sfeer aan geven. Volgens mij is dat ook wel gelukt. Gasten komen graag in de lunchroom.

Wat zetten we op het menu?

De volgende stap werd een lunchkaart te bedenken, en ja, wat zet je op het menu???? Waar zou ik zelf trek in hebben? Hmmm een broodje geitenkaas met noten, spekjes, lente ui en honing uit de oven, of uhhhh een broodje kroket. Ook vroeg ik aan mijn omgeving: "wat willen jullie graag zien op de kaart?" en zo is de kaart ontstaan. Nog steeds sta ik open voor suggesties wat mensen graag willen eten. Zo zijn er ook De huisgemaakte Sate met aardappelkroketjes, salade en kroepoek bij gekomen. Ook het gebak, wat ik allemaal zelf maak, is heerlijk vers en niet van glutenvol te onderscheiden. Mensen komen echt van ver om dit allemaal te komen proeven. Dus heb je een suggestie, vertel het me.........

In mijn volgende blog vertel ik je meer over het ontstaan van de winkel.

Groetjes Silvia.