We are the world

We are the world

Silvia Gottschall

23-03-2020

Mijn tweede blog zou een vervolg zijn op de eerste, maar bij deze wijk ik er even vanaf.

Er gebeurt heel wat momenteel voor iedereen , niemand uitgezonderd, Zo ook bij GluutlooZ & Zo de lunchroom is gesloten niet wetend wanneer deze weer open gaat.... , Mijn winkeltje probeer ik zolang mogelijk open te houden om jullie toch te kunnen voorzien van de dagelijkse behoefte zoals brood enz...

Je merkt dat het niet alleen voor de producten is dat men komt, maar de mensen willen ook graag hun verhaal kwijt. Ik heb dan ook al veel verschillende emoties gezien en gehoord. De een is boos op alles en geeft af op iedereen moppert over het hamsteren, en dat mensen niet luisteren. De volgende is heel emotioneel en huilt, ik hoor het aan maar kan geen aai of een arm om iemand heen slaan, maar hoop door te luisteren dat je toch iemand kan bijstaan. Ook zijn er die er heel positief op reageren, en er het goede eruit halen, door er naar te kijken dat er meer saamhorigheid is en mensen aandacht aan elkaar besteden.

En dan de meeste emotie die je voelt bij de mensen is angst, wat heel begrijpelijk is, want zeg nou zelf corona is heel ongrijpbaar. Maar als we nu met zijn alle het advies van het rivm opvolgen en ondersteunen elkaar om zo onze schouders eronder te zetten om het virus de baas te worden.

Vanuit mijn gevoel zal ik zover het mogelijk is proberen om mijzelf te beschermen, maar ook mijn medemens te ondersteunen,want als ik koekjes staat te bakken en gebakjes aan maken ben geeft mij een goed gevoel dat ik daar toch weer mensen mee blij maakt. Ook ik weet niet hoe het eindigt, en weet niet of ik er goed aan doet om mijn winkeltje open te laten. Zolang het verantwoord is zal ik er zijn .

Lieve mensen, zet angst om in liefde en vertrouwen, tenslotte zijn wij WE ARE THE WORLD....